Lucian Burdujan: “Când jucăm contra lui Șahtior e ca și cum am da peste Barcelona!”

lucian_burdujan_gol

Am acordat un interviu pentru Digi Sport.

Fost atacant la Ceahlăul, Rapid, FC Vaslui și Steaua, Lucian Burdujan pare să-și fi găsit locul în campionatul Ucrainei. Fotbalistul s-a transferat în 2011 la Cernomoreț Odessa, iar în prezen este unul dintre oamenii de bază ai echipei sale, unde este unul dintre golgheterii echipei cu cinci reușite și evoluează alături de ex-dinamovistul Elis Bakaj, care are același număr de goluri marcate.

lucian burdujan gol1 Lucian Burdujan: “Când jucăm contra lui Șahtior e ca și cum am da peste Barcelona!”

Pentru fotbalist, însă, cel mai important lucru este că în ediția viitoare a campionatului va evolua în Europa League, după ce a jucat cu Cernomoreț în finala Cupei Ucrainei, unde elevii lui Mircea Lucescu s-au impus însă categoric, cu 3-0. De altfel, Cernomoreț a pierdut toate partidele disputate cu Șahtior în acest sezon, cu 1-5, 0-3 și din nou 0-3.

“Dacă joacă Șahtior sau Barcelona, parcă ar fi una și aceeași echipă. Acum 6-7 ani Șahtior nu avea o echipă așa puternică, însă acum e cea mai bună și e greu, foarte greu, să-i faci față”, a spus Burdujan.

Fotbalistul a certificat faptul că Mircea Lucescu este privit ca o legendă în viață în fotbalul din Ucraina:

“Este un titan. Eu unul l-aș compara cu Pep Guardiola pentru ceea ce a construit la Șahtior, dar nu îl văd încheindu-și aici cariera. Mai degrabă făcând pasul la o echipă mare, gen Real Madrid sau Barcelona”.

“Cernomoreț s-ar bate la titlu în România”

Fotbalistul spune că se simte mult mai bine în Ucraina decât în România și crede că echipa sa de club ar putea face performanță dacă ar evolua în Liga 1.

“Sunt mai relaxat aici, pentru că am îndeplinit obiectivul cu echipa de club, care era să ne calificăm în cupele europene. Sunt mai liniștit aici decât în România. La Cernomoreț m-a prin valoarea mea. Eu aveam încredere în mine, întotdeauna am fost optimist și asta e cel mai important. Dar la început mi-a fost greu, că nu știam pe nimeni.

În Ucraina sunt bogate primele cinci echipe care au jucători de zeci de milioane, plus celelalte formații care vor să facă față. E un campionat foarte puternic, deoarece există corectitudine, motivație și sunt bani. Oricum, dacă ar juca în România, Cernomoreț s-ar bate la titlu”, a spus jucătorul.

Sursa: Digi-sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *